Erotuomaritoiminta Lentopalloliitossa

Lentopalloliiton ja sen alueiden ja maakuntien sarjojen pelejä, eri ikäluokissa, viheltävät koulutuksen saaneet tuomarit. Lisenssin maksaneella aktiivituomarilla on Lentopallon Liigaerotuomarit ry:n neuvottelemana etuna oikeus päästä tuomarikorttia näyttämällä ilmaiseksi katsomaan Suomessa kaikkia eri sarjatasojen otteluita mukaanlukien Mestaruusliiga ja Suomen Cup. Vapaa sisäänpääsy ei koske EuroCup otteluita eikä maaotteluita / kv-pelejä.

Aluekouluttajat vastaavat mini-, nuoriso-, 3- ja 2-luokan tuomareiden koulutuksesta ja liiton järjestämään 1-luokan tuomarikoulutukseen voi hakea kun vihellysvuosia ja kokemusta on riittävästi. Kehityksen kaari voi johtaa jopa kansainväliselle tasolle saakka.

Erotuomaritarkkailijat koulutetaan ja nimetään seuraamaan liiga- ja pääsarjatuomareiden toiminnan ”laatua”.

Lentopallon erotuomarit sitoutuvat noudattamaan kansainvälisiä erotuomarin eettisiä periaatteita.

Tällä sivustolla on tuomareiden koulutusmateriaali ryhmiteltynä koulutustasoittain.

Koemateriaalit ja aluekouluttajatilaisuuksien materiaalit ovat käyttäjätunnuksien takana. Käyttäjätunnukset alueelle saa pyytämällä ne Pasi Hakkaraiselta.

Kaikki alla oleva materiaali on vapaassa käytössä pois lukien erikseen mainittu. Voit vapaasti tutustua materiaaliin ja opiskella erotuomarikoulutukseen liittyviä asioita. Materiaalin erittely ja linkit ko. sivuille:

 

Lentopalloliiton eri alueilla erotuomaritoiminta on järjestäytynyttä ja alueiden omilla www-sivuilla on paljon tietoa erotuomaritoiminnasta ja koulutuksista. Linkkejä alueiden tuomaritoimintaan löydät alta:

Tuomaritoiminta alueittain:

  • Lounainen alue
  • Helsinki
  • Helsingin lentopalloerotuomarit ry
  • Pohjois-Karjalan erotuomarikerho. Pj. Tommi Parkkinen tommipar65 ät gmail.com, puhelin 044 7559373
  • Napapiirin Lentopalloerotuomarikerho ry (NaLek). Pj. Ari Jokelainen, ari.jokelainen ät pp2.inet.fi, puhelin 040 3557860
  • Ylä-Savon Lentopalloerotuomarikerho, yhteyshenkilöt Erkki Soininen, soininen.erkki ät gmail.com ja marko.oravainen ät gmail.com
  • Oulun Lentopalloerotuomarikerho, yhteyshenkilö Jussi Mäkinen, jussi.k.makinen ät outlook.com, puhelin 0400 995  466
  • Salon Seudun lentopalloerotuomarit ry, Pj. Marika Viitala, marika.viitala ät team-aranea.com, puhelin 0400 013284